Parcul National Calimani  
   
home  /  documente  /  proiecte  /  Informatii_publice  /  contact
 
romana  /  english
 
 
Infiintarea parcului
Comunitatile
Legende si traditii
Calendar evenimente
Muzee
Carti
Echipa
Harta turistica
Trasee turistice
Atractii turistice
Ghidul turistului
Posibilitati cazare
Prognoza meteo
Pachete turistice
» cu ghid
» foto safari
Tarife
Flora
Fauna
Criptogame
Peisaje
Habitate
Oportunitati de cercetare
Galerie foto
Link-uri
PNC info contact
Adrese utile
 
Ghidul turistului
Intrucat masivul Calimani se caracterizeaza prin modificari climatice frecvente, sugeram turistilor ce vor vizita zona sa consulte cu atentie website-ul www.inmh.ro pentru evitarea oricaror neplaceri cauzate de starea imprevizibila a vremii, pe durata deplasarii.

Nu uitati ca pentru orice plecare in Calimani este obligatoriu ca echipamentul detinut sa fie adecvat turismului montan, din inventarul caruia nu trebuie sa lipseasca pelerina de ploaie, bocanci tip "waterproof", haine groase, harta, lanterna, alte accesorii. Pentru alegerea traseului dorit, rugam luarea in considerare a faptului ca toate drumurile forestiere sunt inchise circulatiei publice, intrarea cu mijloace auto se poate realiza numai in mod exceptional pana la zona de limita a parcului (doar pe jud Sucevea unde exista acces pe drumul asfaltat pana la fosta cariera de sulf). In rest, distantele ce leaga drumurile principale de intrarile in parc sunt cuprinse intre 17 si 28 de km, trasee care vor trebui efectuate pe jos.

In functie de varianta de intrare aleasa, sugeram o cat mai buna informare asupra legaturilor auto sau pe cale ferata, astfel incat plecarea catre munte sa se realizeze la ore cat mai matinale pentru asigurarea timpului fizic necesar ajungerii la locul de popas (care este numai de tip camping, pe teritoriul parcului neexistand cabane sau refugii).

Pentru obtinerea de relatii suplimentare referitoare la starea vremii, alegerea traseelor optime, distante si accesibilitate, sugeram ca in planificarea vizitei Dvs in Calimani sa nu omiteti a contacta si pe reprezentantii Administratiei Parcului care sunt cei mai in masura in a va acorda aceste date.
 
 
     
 
 
Web Design for Business® by Logic Industry®