Parcul National Calimani  
   
home  /  documente  /  proiecte  /  Informatii_publice  /  contact
 
romana  /  english
 
 
Infiintarea parcului
Comunitatile
Legende si traditii
Calendar evenimente
Muzee
Carti
Echipa
Harta turistica
Trasee turistice
Atractii turistice
Ghidul turistului
Posibilitati cazare
Prognoza meteo
Pachete turistice
» cu ghid
» foto safari
Tarife
Flora
Fauna
Criptogame
Peisaje
Habitate
Oportunitati de cercetare
Galerie foto
Link-uri
PNC info contact
Adrese utile
 
Atractii turistice
Rezervatia naturala 12 Apostoli
Peisaj de poveste strajuit de forme ciudate precum Mosul, Maresalul, Godzila, Gusterul, Ramses, Dragonii, daltuite cu truda si migala de natura.... sau poate un stravechi sanctuar de cult menit sa adune sufletele celor vii a mosilor si stramosilor nostri la Ospatul nemuririi.
 
Cascada Tihu
Aflata la aproximativ 500 m de la confluenta cu paraul Tihu in amonte pe piraul Umed, cascada cu o cadere de aproximativ 8 m reprezinta un punct de atractie deosebit.
 
Rezervatia Iezerul Calimanului
Rezervatia Lacul Iezer din Calimani este o arie protejată de interes national inclusă in Parcul National Călimani, ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervatie naturală de tip mixt), situată in judetul Harghita, pe teritoriul administrativ al orasului Toplita.
Rezervatia naturală aflată in Muntii Călimani, la poalele Varfului Răchitis are o suprafată de 322 ha, si reprezintă un lac de baraj natural (Lacul Iezerul Călimanilor) si zona limitrofă, cu o vegetatie de arbusti de jneapăn (Pinus mugo) sau ienupăr (din genul Juniperus sibirica); cu specii floristice rare, printre care si bujorul de munte (Rhododendron) cunoscut si sub numele de smardar, precum si specii faunistice de mamifere, păsări, insecte, reptile si batracieni, specifice Carpatilor Orientali.
 
Negoiul Unguresc - Pietrosul
O creasta cu relief alpin total deosebita in comparatie cu restul lantului vulcanic, reprezinta partea cea mai inalta si spectaculoasa a Calimanului(Vf. Pietrosul 2100 m, Negoiu Unguresc 2081 m).
 
 
     
 
 
Web Design for Business® by Logic Industry®